Fietsbeleidsplan

De gemeente Deventer timmert aan de weg wat betreft fietsbeleid getuige het 2e fietsbeleidsplan “Deventer fietst” .

Nu de uitvoering nog ! want dat is altijd een strijd met andere belangen en beschikbare gelden. Regelmatig tikken we de gemeente op de vingers als de uitvoering niet conform de plannen gebeurt. Gelukkig gaat het de laatste jaren steeds beter met de uitvoering. Onze sterrroutes (belangrijkste toegangswegen naar het centrum) gaan er steeds beter uit zien en er is zelfs een 8e sterroute toegevoegd nl. Karel de Grotelaan als verbindingsroute van de toekomstige wijk Steenbrugge en het stadscentrum. Uiteraard kijken we ook over de grenzen: er is een regionale Fietsvisie ontwikkeld en een plan voor Deventer-Zuid waarin we als fietser hopen mee te liften in aanpassingen van de A-1. Op al deze plannen hebben wij met onze visie gereageerd : vlot – veilig – comfortabel. Zie ook http://www.deventer.nl/leven/verkeer-vervoer-wegen/fietsen)

Categorieën