Autovrij Grote Kerkhof: regel meteen bereikbaarheid en parkeren voor de fiets

Op 14 juni 2016 komen de maatregelen tbv een autovrij Grote Kerkhof in de Deventer gemeenteraad.

De fietsersbond roept de gemeenteraadsleden op om -als 2017 het gebied autovrij wordt – op voorhand de bereikbaarheid en het veilig parkeren voor fietsers goed te regelen.

Een gezonde stad vraagt om goede bereikbaarheid van winkels en publieke voorzieningen voor fietsers. Onderzoek wijst uit dat het goed is voor de economie van de stad en de gezondheid van haar burgers.

We suggereren om meer straten toegankelijk te maken voor fietsers en een leegstaand pand te gebruiken als overdekte bewaakte fietsenstalling. Integreer het fietsparkeren en de -toegankelijkheid in de stadsontwikkeling en plaats niet alleen losse ”nietjes”.

Categorieën