Fietsersbond Deventer erg teleurgesteld over gang van zaken

Hanze-tracé: Lappendeken

Nu de reconstructie van het Hanzetracé bijna klaar is, blijkt waar we als Fietserbond Deventer regelmatig voor waarschuwden: het is een gevaarlijk allegaartje geworden.
Op een klein stukje weg zien we maar liefst 5 verschillende soorten ”betegeling”. Ja zeker: er is niet gekozen voor (rood) asfalt zoals is afgesproken in het beleidsplan, maar voor verschillende vormen van keien en tegels. Dit geeft voor fietsers én automobilisten (die vaak de ruimte met de fietsers delen) veel onduidelijkheid en daarmee gevaarlijke situaties.
We hebben in eerdere fases al aangegeven dat we geen voorstander zijn van aanpassing van bestrating, puur vanwege cosmetische (historiserende) redenen. De bestrating blijkt nog gevaarlijker dan we dachten en nog duur ook.
We zullen deze gang van zaken uitgebreid gaan evalueren met de gemeente om dit in de toekomst te voorkomen. En te zien of er nog wat te redden valt.

HANZETRACEE-november-2017-6
HANZETRACEE-november-2017-9

Categorieën

3 reacties op “Hanze-tracé: Lappendeken