Deventer viert fietsen

20180601_082453_reduced2

De gemeente Deventer is druk bezig om fietsparkeren in de binnenstad goed vorm te geven. Hieronder een mooi voorbeeld. Natuurlijk zijn we er met 18 plekken erbij nog lang niet! Uiteraard willen we nog een extra gratis bewaakte stalling in de Cultuurdriehoek, zeker als deze driehoek uitgebreid wordt met een prachtig nieuw museum! Maar het gaat de goede kant op en dus is het tijd voor een feestje…

Deventer viert fietsen vanwege Kekke rekken in de binnenstad!

In de afgelopen maanden zijn er op 18 plekken in de stad nieuwe fietsenstallingen geplaatst. De bestaande stallingen stonden niet altijd op een logische plek, ontbraken of zorgden voor een rommelig beeld. Dat is veranderd met de nieuwe onoverdekte stallingen die goed passen bij de historische binnenstad van Deventer.

De kekke rekken zijn voorzien van dichtregels van Johanneke Ter Stege, voormalig ‘Dichter van Deventer’. Lees de dichtregels en de gedachtegang van Johanneke hier terug.

De gemeente Deventer wil mensen aanmoedigen vaker de fiets te gebruiken. Want wat de gemeente betreft is fietsen hét vervoermiddel van de toekomst. Dat kunnen wij als Fietsersbond natuurlijk alleen maar toejuichen!

Om alle goede fietsontwikkelingen te vieren, organiseren ze verschillende fietsactiviteiten.

• Op 26 mei is de eerste valet parking-actie, waarbij we afstappende fietsers enthousiast gaan wijzen op de nieuwe fietsenstallingen rondom de Brink. Ze krijgen info én worden beloond met een poetsbeurt voor de fiets. Ook krijgen ze een kekke rekken-fietsbel of sleutelhanger. Tijdens de zomermaanden is er een keer per maand een valet parking-actie. Lees er hier meer over.

• Feest!
Op 14 juni wordt er een fietsfeest op de Brink georganiseerd. Kom tussen 16.30 en 19.30 uur langs en geniet van fietsacrobaten, de Fietsband, een lekkere cocktail en andere vrolijke fietsactiviteiten!
Houdt de site viertfietsen.deventer.nl in de gaten en zet je fiets in een van de nieuwe stallingen.

Categorieën