Bloembakken voor het station

bloembak1

Om het autoverkeer in goede banen te leiden heeft de gemeente bloembakken geplaatst op de ‘rode loper’ van het station naar het centrum. Op de Leeuwenbrug staat geen bloembak en prompt rijden daar ook ineens auto’s. Dat is ook toegestaan, het is een woonerf, maar of het wenselijk is… De gemeente geeft aan dat de bloembakken tijdelijk zijn. De opzet is om de situatie te verduidelijken en foutgebruik proberen te ontmoedigen. Het is nooit de bedoeling geweest om de volledige ‘hermetische’ afsluiting na te streven, volgens de gemeente. In de nabije (?) toekomst wordt nog in de Keizerstraat eenrichtingverkeer ingevoerd, misschien dat de bloembak daar dan naar de Leeuwenbrug kan… Ondertussen gewoon genieten van de bloemenpracht als je langs fietst, maar wel uitkijken bij het oversteken!

bloembak2

Categorieën