Fietsstad 2020 verkiezingen

om gemeenten in Nederland te stimuleren om hun fietsklimaat te bevorderen

Fietsstad 2020

Fietsstadverkiezing 2020 is een landelijke verkiezing om gemeenten in Nederland te stimuleren om hun fietsklimaat te bevorderen en om gemeenten met een goed fietsklimaat te belonen! De Fietsstadverkiezing is inmiddels een vast beeld in het Nederlandse fietslandschap waar elk jaar een nieuwe gemeente wordt gekozen die deze eretitel mag dragen.

Fietsstadverkiezing 2020 is een landelijke verkiezing om gemeenten in Nederland te stimuleren om hun fietsklimaat te bevorderen en om gemeenten met een goed fietsklimaat te belonen! De Fietsstadverkiezing is inmiddels een vast beeld in het Nederlandse fietslandschap waar elk jaar een nieuwe gemeente wordt gekozen die deze eretitel mag dragen.

Alle gemeenten in Nederland doen automatisch mee met de verkiezing, maar de kans om de eretitel te bemachtigen wordt natuurlijk groter zodra er veel gelobbyd wordt voor ingevulde enquêtes. Ons doel is om minimaal 50 ingevulde enquêtes per gemeente te behalen. Met dit aantal kunnen we de gemeenten op de juiste manier met elkaar vergelijken.

De verkiezing werd in 2018 voor het eerst op een nieuwe manier uitgevoerd, waardoor we een nulmeting hebben kunnen doen. Dit jaar kunnen we de resultaten van beide jaren voor het eerst met elkaar vergelijken. Hierdoor kunnen we ook een prijs uitreiken voor de beste stijger ten opzichte van 2018.

Weten hoe jouw gemeente het deed in 2018? Bekijk het hier.

Kies jouw Fietsstad 2020 – En maak kans op een elektrische fiets!

We zijn benieuwd naar je fietservaring in de gemeente waar je vaak fietst. Doen ze genoeg voor fietsers of mag er een tandje bij? Door je mening te geven kunnen we aan de slag om fietsen nóg veiliger en comfortabeler te maken. Bovendien lever je een bijdrage aan een leefbaar, gezond en actief Nederland!

Het invullen van de enquête duurt slechts 10 minuten. Door het invullen maak je kans op prachtige prijzen zoals één Gazelle e-bike en 10x luxe Spanninga fietslampjes en er zijn nog meer mooie prijzen. Maar…je vult de enquête natuurlijk niet alleen in voor een van deze prijzen…de hoofdprijs is jouw fietsstad! Door het invullen van de enquete weet iedereen weer wat al heel goed geregeld is in jouw fietsstad en wat er nog te doen staat. Daar kunnen de gemeente, maar ook de lokale afdeling van de fietsersbond, dan mee aan de slag!

Vorig jaar – 2018- was er ook een verkiezing en stond Deventer er als volgt voor:

Beoordeling (schaal van 1 tot 5):

  • 8 tot 80: 4,1
  • Beleving: 3,4
  • Onderhoud: 3,3
  • Netwerk: 4,1
  • Infrastructuur: 3,6
  • Omrijdfactor: 1,8
  • Stedelijke dichtheid: 4,5
  • Rotondes: 5,0
  • 50 km/u: 2,7

Totaalscore: 3,7

We zijn heel benieuwd wat er deze keer uit komt. Je kunt nog invullen tot en met 31 oktober 2019. In februari volgt dan de uitslag. Dat is even wachten, maar dan heb je ook wat!

VOOR HET INVULLEN VAN DE ENQUÊTE VOLG DAN DE LINK:

https://enquete.fietsstad.nl/zs/kEB82d

Categorieën