Wat zet je in je verkiezingsprogramma voor 2022 over de fiets?

Tips voor de Deventer politiek

Hieronder onze tips!

fietspolitiek

Jullie staan voor de mooie en uitdagende taak om een goed partijprogramma voor de verkiezingen van 2022 te maken. Wij -al decennia partner van de gemeente in beleid en plannen – willen jullie handvatten geven om ook de fiets als onderwerp in dat programma te zetten. Hoe je dat doet, dat hangt natuurlijk af van welke keuze je als partij maakt.

Maar vergeet de fiets niet! Waarom de fiets, dat nietige vervoermiddel dat iedereen in de schuur heeft staan, dat al lang normaal is, dat zich opstapelt in winkelstraten, dat in rijen van 3 scholieren naast elkaar rijdt, dat overal langs wil (en kan!) en dat in steeds vreemdere en diverse vormen rondrijdt? Omdat fietsen de snelste, veiligste en duurzaamste manier is om je in de stad te verplaatsen. Omdat fietsen gezond is voor jezelf, voor anderen (geen uitstoot, minder ernstige ongelukken), en voor de wereld (minder ruimtegebruik, geen geluid- of luchtvervuiling). Omdat iedereen fietst!
Daarom.

De fiets is zo simpel een plek waard in jullie verkiezingsprogramma!

Hier vind je onze standpunten

• Pleit voor fietsbeleid: weet wat je wil voor de toekomst zodat je op koers blijft! Kijk HIER welk beleid wij zouden maken als we aan het roer zouden staan.
• Fiets alle jaren vlot – veilig – comfortabel; maak het mogelijk voor iedereen om te fietsen, jong en oud, snel en langzaam. Geef ruimte aan de fiets!
• Fiets – standaard in het achterhoofd bij elke ruimtelijke ontwikkeling, denk aan veilig parkeren, brede comfortabele fietspaden voor al die inwoners en bezoekers, goede routes, verlichting en veeg- en strooibeleid.
En heb je vragen of wil je meer informatie over onze standpunten op de specifieke Deventer zaken dan kan je ons mailen op [email protected].

We wensen jullie veel wijsheid en fietsplezier!
Het bestuur van Fietsersbond Deventer

Categorieën