Dit geeft de burger moed.

Goed nieuws om het voorjaar mee in te gaan!

krokus

Als fietsersbond hebben we vaak te maken met zaken die niet goed gaan, maar natuurlijk zijn er ook successen die we met jullie willen delen! Behalve dat de krokussen weer bloeien en er hier en daar een zonnige dag tevoorschijn komt: Hieronder een paar goede nieuwtjes.

Op het Hanzetracee is de aannemer bezig met een mooie afronding. De fietspaden worden in mooi glad rood asfalt uitgevoerd. De rotonde bij Karwei is een voorbeeld voor de rest van de stad. Het gekke hekje bij de rotonde bij De Marke wordt, na een paar jaar flink in de weg te hebben gestaan, nu eindelijk ook verwijderd (hieronder nog een laatste blik op het vreemde obstakel). Het wordt mooi!
Een punt van aandacht is wel het fietspad aan de zuidzijde langs De Marke, dat blijft voorlopig onaangeroerd. Er moet eerst duidelijkheid komen over wat er met de gebouwen daar gebeurt voordat een stukje rood asfalt kan worden aangelegd. Wel jammer, omdat die plannenmakerij gerust 5 tot 10 jaar kan duren en de fietser daar dus voorlopig over de tegels stuitert. Ook de kruising met de parkeerplaats bij winkelcentrum Keizerslanden verdient nog wel wat aandacht, omdat de fietser daar wel eens over het hoofd wordt gezien. Dus niet alles rozegeur en maneschijn.
Bij deze wel een compliment voor alle harde werkers die de rest van dit deel van het Hanzetracee hebben mooi gemaakt!

Verder nog goed nieuws bij het Roessinkspad dat vernieuwd is en waar de fietser veilig en vlot gebruik van kunnen maken!

Ohja, en niet te vergeten: In de Vijfhoek worden overtollige paaltjes langzamerhand ook weer weggehaald. Dus ook daar wordt het fietsen vlotter, veiliger en comfortabeler.

Geniet van deze mooie fietspaden deze lente!

hekje rotonde Borgele
Nutteloos hekje?
Hanzetracee Deventer noord
Hanzetracee Deventer noord

Categorieën