Als proef is de Rielerweg sinds 1 januari 2023 een jaar lang ingericht als eenrichtingsweg voor auto- en vrachtverkeer. Fietsers kunnen wel gewoon beide kanten op. Het gaat dan om het deel vanaf de Brinkgreverweg tot aan de Veenweg. Doel is om zo de verkeersveiligheid te vergroten.

Enquête Rielerweg eenrichtingsweg

qr code rielerweg

Onderzoek
Om te kunnen bepalen of de proef succesvol is, worden ondernemers, leveranciers, bewoners en gebruikers (waaronder fietsers) met een korte vragenlijst gevraagd naar hun ervaringen met de Rielerweg als eenrichtingsweg. De uitkomsten van het onderzoek zijn belangrijk om te bepalen of de inrichting als eenrichtingsweg wel/niet blijft en of er misschien nog aanpassingen nodig zijn.

Van maandag 18 september t/m zondag 8 oktober kan iedereen op www.deventer.nl/rielerweg de enquête invullen. Je kunt ook de QR-code scannen, dan kom je op dezelfde pagina. Doe je mee?!

Fiets-APK en vraag & antwoord
Van 21 t/m 23 september worden fietsers en andere weggebruikers in de Rielerweg om hun mening gevraagd. Bij de oude kerk is daarvoor een pitstop ingericht met een fietswerkplaats van MURO Bikes. Terwijl je samen met de enquêteurs van Chaingemakers (studenten van Saxion) de vragenlijst invult, krijgt je fiets een snelle controlebeurt. Je vertrekt weer met tips van de fietsenmakers.

Koffie in de Pitstop
Op zaterdag 23 september, van 10.00 tot 17.00 uur staat er in de pitstop ook een echte koffiebar. Vul de enquête online in, of kom naar de koffiebar en geef daar onder het genot van een heerlijk bakkie je antwoorden. Tot ziens.

Categorieën