Presentatie duurzame fietspaden door Easypath

IMG_6246

Je zult het niet geloven maar er zijn ook al bedrijven die zich gespecialiseerd hebben in duurzame fietspaden! Wij waren daar 8 maart getuige van bij een presentatie op de InfraCampus in Harderwijk.

Grootste voordelen: geen last meer van wortelopdruk en bijbehorende onveiligheid en zelfs meer ruimte voor wortelgroei en levensduurverlenging van de boom door meer zuurstof en water.  De losse prefab-betonelementen worden op maat gemaakt, eventueel kan een kleur of print toegevoegd worden en ze zijn volledig circulair. Ze zijn wat duurder in aanschaf maar de levensduur is vele malen langer en dus duurzamer en goedkoper dan de meeste andere elementen.

In Deventer zien wij dus vooral mogelijkheden voor vrijliggende fietspaden in het buitengebied maar ook bijvoorbeeld op een Welle (dan eventueel tijdelijk, afhankelijk van verdere vormgeving van de IJsselboulevard in de toekomst ) of een Singel (permanent ) .

Wij gaan bij onze ambtenaar en wethouder Elferink aandringen om Easypath vaker toe te passen in Deventer. Er zijn trouwens al toepassingen in Deventer o.a. het fietspad Boxbergerweg van de rotonde-Karwei tot de wetering op de grens met Diepenveen.

IMG_6265

Categorieën