We troffen woensdag 24 april een zeer geanimeerde enthousiaste wethouder Elferink

Wethoudersoverleg april 24

Met een kaart van alle ambities voor de Centrumschil en dat zijn er nogal wat zoals meer ruimte voor de fiets op de Welle. Het stond er echt!

Wethouder fietsen Deventer

Onze ervaring echter, eigenlijk veel te vaak: ambities zijn mooi maar WANNEER volgt de uitvoering? Papier is namelijk zeer geduldig.
We hebben weer flink gelobbyd voor een lange termijn oplossing voor de Welle maar ook voor de korte termijn: Easypath. We willen perse geen herbetegeling meer want dat is niet duurzaam; over 2 jaar ligt weer alles schots en scheef. Easypath is een duurzaam product gemaakt van op maat gemaakte betonelementen en waarbij wortelgroei van de bomen gewoon door kan gaan zonder dat er verdere opdruk en schade aan het fietspad wordt toegebracht!
Voor de Welle zien wij dit product als een keurige tussenoplossing naar een permanente herstructurering. De elementen zijn zo weg te halen en elders weer bruikbaar. Voor de Singel zien wij zo’n oplossing ook als een goede permanente bestrating.
De wethouder was verrast met ons voorstel en gaat er met zijn mensen naar kijken.
Verder hebben we het nog uitgebreid over fietsparkeren gehad. Positief is dat de Centrumgarage toch wil doorgaan met bewaakt – betaald fietsparkeren en B&W gaat nieuwbouwplannen (plannen van 10 jaar geleden worden weer afgestoft…) voor de Sijzenbaangarage met 1200 plekken uitwerken. Door de hele stad zullen ook extra plekken gecreëerd worden. Apeldoorn werd als het goede voorbeeld genoemd voor de toekomst van het fietsparkeren in Deventer.
We hebben daarna nog in een half uur de 2 bruggen met de wethouder gefietst. Daar wezen we hem nog eens op de 2 grootste pijnpunten van Deventer: de Welle en het fietspad op de spoorbrug.

plan
Wethoudersoverleg 24-04-2024 (3)

Categorieën